برنامهٔ کمپین بازاریابی، برنامهٔ ارتباطی کوتاه-مدتتر و یکپارچهشدهای است که برای استفاده از رسانههای دیجیتال، بهمنظور دستیابی به مشتریهای راغب جدید و افزایش فروش پیادهسازی میشود. هدف اصلی آن درگیر شدن مخاطبان و معمولا متمرکز بر بازاریابی محتواست.

هدف برنامهٔ کمپین بازاریابی شناسایی آن دسته از فعالیتها و کانالهای ارتباطی بازاریابی مربوطبههم و یکپارچهشدهای است که میتوان از آنها به منظور دستیابی به اهداف کمپین و تأثیرگذاری بر روی مشتریها استفاده کرد. در برنامهٔ کمپینی که از کارایی کافی برخوردار باشد، باید مفهومی کلی برای کمپین تعریف شده باشد که بر اساس آن، کانالهای ارتباطی رسانههای دیجیتال و ابزارهای ارتباطی دیگر، چه بهصورت آنلاین و چه بهصورت آفلاین، مورد استفاده قرار بگیرند. این مفهوم باید قابلیت اشتراکگذاری داشته باشد و باعث درگیر شدن مشتری بشود.
چه زمانی باید از برنامهٔ کمپین بازاریابی استفاده کرد؟
برنامهٔ کمپین بازاریابی باید برای به حداکثر رساندن دسترسی به کمپینهای اینترنتی و پیدا کردن مشتریهای جدید مورد استفاده قرار بگیرد. سازمانهای بزرگتر از کمپینهای حفظ مشتری استفاده میکنند. از این نوع کمپین ها می توان به حفظ مشتری مدیسه اشاره کرد. پیش از آنکه کار طراحی و بهراهاندازی کمپین آغاز شود، باید هدف آن مشخص شده باشد. ازجمله مهمترین اهدافی که در کمپینها دنبال میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- معرفی بهتر و بیشتر برند و افزایش محبوبیت آن در میان مخاطبان؛
2- معرفی محصول جدید؛
3- ارائهٔ محتوا بهمنظور شروع فعالیتهای بازاریابی محتوای مرتبط با افزایش مشتریهای راغب؛
4- افزایش فروش محصولات حال حاضر شرکتها؛
5- کمپینهای تبلیغاتیای که هدف از آنها افزایش فروش، با پیشنهاد تخفیفهای فصلی است.
تنها پس از تعریف کردن هدف کمپین است که چگونگی استفاده از برنامه مشخص میشود و نیز این مسئله که کدام کانالهای ارتباطی بازاریابی برای محقق کردن هدف مؤثرتر خواهند بود.

مراحل طراحی کمپین بازاریابی
برنامهٔ کمپین به شش حوزهٔ مختلف ارتباط پیدا میکند که در ادامه خلاصهاطلاعاتی دربارهٔ هریک عنوان خواهد شد.
مراحل طراحی کمپین بازاریابی و مسائل کلیدیای که باید به هنگام برنامهریزی مد نظر قرار داد عبارتاند از:
۱. اهداف کمپین و پیگیری روند دستیابی به اهداف: هدف از راهاندازی کمپین دستیابی به چه چیزی است و در صورت دستیابی به آن، چگونه متوجه خواهیم شد؟ رعایت این اصل بسیار مهم است همانطور که نمناک با رعایت این اصل توانست کمپین قدرتمندی بسازد و موفقیت را درو کند.
۲. هدفگذاری کمپین: میخواهیم به چه کسانی دسترسی پیدا کنیم؟
۳. پیشنهادها و پیامهای کلیدی کمپین: جایگاه شرکت، محصولات و خدمات خود را چگونه مشخص خواهیم کرد؟ کدام دسته از پیشنهادهای کمپین یا محصولات باعث افزایش درگیر کردن مشتریان و نرخ تبدیل مخاطبان خواهد شد؟
۴. برنامهٔ مرتبط با رسانههای کمپین و بودجه: برای دسترسی به مخاطبان هدف و تأثیرگذاری بر آنها از کدام کانالهای ارتباطی رسانهها استفاده خواهیم کرد؟ ترتیب فعالیتهای مرتبط با رسانهها به چه صورت خواهد بود و برای یکپارچهسازی آنها چه برنامهای داریم؟
۵. تولید دارایی کمپین: مدیریت داراییها بهمنظور شکلدهی به کمپین.
۶. واردن کردن کمپین به مرحلهٔ اجرایی: پیش از شروعبهکار کمپین، چه مسائلی باید مورد بررسی قرار بگیرند؛ پس از آن کدام مسائل به اصلاح یا تنظیم نیاز خواهند داشت؟
معمولا هر نوع سایتی نیازمند نوع کمپین مختتص به خود است و در طراحی وب سایت فروشگاهی اختصاصی و برای طراحی کمپین بازاریابی، در طول هر یک از شش مرحلهٔ یاد شده، باید برای موارد زیر تعریفی ارائه داد:
1- مشخصات مشتریها و اشخاصی که با هدف کمپین مرتبط هستند؛
2- ارزش پیشنهادی محصول یا خدمات؛
3- پیشنهاد اصلی که همان فراخوان برای اقدام (CTA) است؛
4- کانالهای تبلیغاتیای که به منظور افزایش آگاهی و تشویق مشتریها به خرید مورد استفاده قرار میگیرند؛
5- چگونگی لحاظ کردن پیشنهاد ارائه شده در کمپین در صفحات فرود و دیگر قسمتهایی که در معرض دید مشتریها قرار میگیرد؛
6- جدول زمانی و برنامهٔ چگونگی پیشبرد فعالیتها؛
7- سازوکار چگونگی برقراری ارتباط بیشتر با مشتریهای راغب (از طریق ارسال پیشنهادها)؛
8- چگونگی ارزیابی و ارسال گزارش در مورد نتایج.

اهداف (Objectives)
باید مشخص کنیم که به کجا میخواهیم برسیم.
1- آن دسته از اهداف هوشمند کمپین که شامل تعداد مشتریهای راغب و فروش بر اساس افزایش دسترسی باشند، کداماند؟
2- از بهراهاندازی کمپین قصد دستیابی به چه هدفی را داریم داشتن و پیدا کردن هدف قوی ترین قدم شما در این زمینه است همانطور که آپارات در تجربیات خود می نویسد پیدا کردن هدف مهم ترین قدم است و اگر به آن دست پیدا کردیم، چگونه متوجه خواهیم شد؟
3- تمرکزمان بر حفظ مشتریهای کنونی است، یا افزایش تعداد آنها یا معرفی بهتر و بیشتر برند؟
4- چه مقیاسهای زمانیای وجود دارند؟
5- به چه کسانی میخواهیم دسترسی پیدا کنیم؟ قصد تأثیرگذاری بر چه کسانی را داریم؟
6- مشتریها چهجور شخصیتی دارند؟
توصیه میشود مدل پیشبینی کمپین تبدیل-محوری برای کمپین خود طراحی کنید تا از دسترسی به تعداد مخاطبان کافی اطمینان حاصل کنید و به نتایج دلخواه دست پیدا کنید (برای نمونه افزایش فروش و تعداد مشتریهای راغب).
استراتژی (Strategy)
به این معناست که چگونه به هدف خود خواهیم رسید؟ به عبارت دیگر، چگونگی دستیابی به اهداف در استراتژی خلاصه میشود. مشخص کردن استراتژی، در مقایسه با سایر مراحل کار، به زمان نسبتا کمتری نیاز دارد، اما این مسئله به هیچ عنوان از اهمیت آن کم نمیکند. همواره به خاطر داشته باشید که کمپین ها تاثیر مستقیمی روی سئو سایت شما دارد و اگر به درستی طراحی شود موفقیت را برای شما به ارمغان میاورد، بخصوص که مشخصکنندهٔ مسیر و جهت تاکتیکهای مورد استفاده نیز هست. با مشخص کردن استراتژی برای سؤالاتی جواب پیدا میکنیم که برخی از آنها را در ادامه میتوانید مشاهده کنید:
پیامها و پیشنهادهای کمپین ما چه هستند؟
کدام کمپین یا پیشنهاد ارائهشده دربارهٔ محصول توانایی درگیر کردن مخاطبان و تبدیل آنها در جهت اهداف از پیش تعیینشده را دارد؟
چگونه با استفاده از بازاریابی محتوا با مخاطبان خود ارتباط برقرار میکنیم و آنها را متقاعد میکنیم؟
جایگاه شرکت، محصولات و خدمات خود را چگونه مشخص میکنیم؟

تاکتیکها (Tactics)
تاکتیکها در واقع جزئیات استراتژی هستند. به هنگام برنامهریزی برای کمپین، این مسئله باید دقیقا مشخص شود که در چه زمانی، از کدام تاکتیکها باید استفاده شود؟ در طراحی و اجرا کمپین نهایت دقت را به خرج دهید و از تجربیات سایت های دیگر مثل شیپور هم استفاده کنید. تاکتیکهایی که انتخاب میکنید باید کاملا در هماهنگی با فعالیتهای مشتری باشند. ازجلمه سؤالات مرتبط با تاکتیکها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
چه برنامهای برای رسانهها داریم؟ بودجهمان چقدر است؟
برای دسترسی به مخاطبان هدف و تأثیرگذاری بر آنها، از کدام کانالهای ارتباطی رسانهها استفاده خواهیم کرد؟
ترتیب فعالیتهای مرتبط با رسانهها به چه صورت خواهد بود و برای یکپارچهسازی آنها چه برنامهای داریم؟
بازدید: